Menuiserite - het betere alternatief voor folie

Geplaats op 30 mei 2016

Naast alle gevelbekleding kunt u bij RET ook terecht voor ‘Menuiserite Extra’ onderdaken. De van vezelcement gemaakte platen hebben een lange levensduur, uitstekend brandgedrag (onontvlambaar) en de unieke capillaire eigenschappen maken van Menuiserite Extra het betere alternatief voor reguliere folie.

Voordelen en eigenschappen:

 • Brandveilig (niet-ontvlambaar, niet-brandverspreidend) 
 • Geluidsisolerend
 • Bestendig tegen uiteenlopende temperaturen 
 • Waterbestendig (niet voor rechtstreekse buitentoepassingen gebruiken)
 • Stuifsneeuw- en winddicht 
 • Bestendig tegen vele levende organismen (schimmels, bacteriën, insecten, ongedierte, etc.) 
 • Bestendig tegen vele chemicaliën
 • Milieuvriendelijk, geen emissie van schadelijk gassen

De Menuiserite Extra is in 2 afwerkingen leverbaar :

Geperst:

 • Dunne flexibele plaat 
 • Zeer dampdoorlatend 
 • Dampopen (voorkomt inwendige condensatie) 
 • UV-bestendig

Dubbel geperst:
hogere densiteit en dus meer regendicht. De Menuiserite dubbelgeperst is ideaal indien het gebouw niet direct met de dakbedekking kan bedekt worden. Ook ideaal voor passieve woning (luchtdichte oplossing).

 • Dunne sterke plaat 
 • Glad oppervlak 
 • Stabieler dan Menuiserite Extra G 

Garantie
Met Menuiserite Extra krijgt u 15 jaar garantie op de fysieke eigenschappen.

Gevelproducten - MenuiseriteHR

Meer

Nieuwe productiemethode ISIcompact

Geplaats op 20 mei 2016

ISIcompact is dé, FSC & KOMO gecertificeerde, budgetvriendelijke High Pressure Laminate (HPL), speciaal ontwikkeld voor het bekleden van o.a. topgevels, dakranden en zijwangen van een dakkapel. Het product is uitermate geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en met een garantie van 10 jaar biedt u uw klanten de zekerheid van een duurzame, onderhoudsarme oplossing.

Om u altijd van de beste kwaliteit producten te voorzien, zijn we continu bezig om de producten te verbeteren, zo ook de ISIcompact platen. Om deze kwaliteitsverbetering te garanderen wordt er sinds kort gebruik gemaakt van een nieuwe productiemethode. De nieuwe productiemethode zorgt voor een aantal technische voordelen, te weten:

 • Tweezijdige UV filter
 • Zowel verticaal als horizontaal toepasbaar
 • 6x betere micro krasbescherming
 • Verhoogde vlekbestendigheid
 • Slijtvast
 • Beter bestand tegen extreme weersomstandigheden
 • Minder gevoelig voor verkleuring door chemische schoonmaakmiddelen

Door de nieuwe productiemethode kan er kleurverschil ontstaan tussen de nieuw geproduceerde platen en bestaande platen, let hierop bij de verwerking.

Mocht u vragen over dit onderwerp, neem contact met uw RET accountmanager, zij helpen u graag!

DSC 2273

 

Meer

Luxe Eternit geveldelen met CLICK systeem

Geplaats op 20 april 2015

De Cedral Click stroken zijn vervaardigd van vezelcement. Dit is een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. De gevelpanelen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Cedral Click Classic en de Click Smooth. De Classic uitvoering biedt u de bekende houtstructuur en de Click Smooth heeft - zoals de naam al doet vermoeden - een gladder, licht gestructureerd oppervlak. Beide uitvoeringen zijn in de vele Eternit kleuren leverbaar en zijn perfect te combineren met de gelijkgekleurde Eternit Operal dakrandpanelen.

Eternit Cedral Click

Meer informatie over de Eternit Cedral Click.

Meer

Nieuwbouw Moergestel ISIcompact

Geplaats op 17 maart 2015

Bij een nieuwbouwproject in Moergestel zijn de dakkapellen fraai bekleed met de HPL gevelbeplating van ISIcompact in de kleur antracite.

ISIcompact dakkapel bekleding project Moergestel

Meer

Nieuwe promofilm Gevelproducten.nl!

Geplaats op 2 februari 2015

Bekijk hier in een vogelvlucht wat gevelproducten.nl jou te bieden heeft!

Meer

Gevelproducten.nl op Bouwbeurs

Geplaats op 6 januari 2015

Jaarbeurs presenteert van maandag 9 tot en met vrijdag 13 februari 2015 de Week van de Bouw. Vijf dagen waarin alle schakels van de bouw en vastgoed elkaar vinden in Utrecht. Gelijktijdig vinden plaats: BouwBeurs, Renovatie & Transformatie, Material Xperience, GEVEL en het Gala van de Nederlandse Bouw met de uitreiking van de Nederlandse Bouwprijzen.

Bezoek de stand van Gevelproducten.nl (hal 11 F009) en bekijk de laatste noviteiten en de slimme alternatieven op het gebied van Gevelbekleding! Als bezoeker van deze site kunt u zich hier registreren voor gratis toegang. Let op: de Bouwbeurs is bedoeld voor professionals in de bouw. 

Meer

Gevelproducten.nl in Het Verbouwblad

Geplaats op 1 december 2014

Is uw woning toe aan nieuwe gevelbekleding? Of wilt u wel eens wat anders dan die bakstenen muur? Komt er een dakkapel of een nieuwe schuur? Zorg dan dat u de juiste materiaal- én merkkeuze maakt. Er is namelijk meer mogelijk dan u wellicht denkt. Lees hier het artikel 'Kies de juiste gevelbekleding' uit Het Verbouwblad van Stichting BouwGarant dat in samenwerking met Gevelproducten.nl tot stand is gekomen.

Meer

ISIcompact HPL gevelplaat nu FSC gecertificeerd

Geplaats op 1 december 2014

Vanuit de toenemende vraag binnen de bouwsector naar budgetvriendelijke oplossingen tegen dezelfde hoogwaardige kwaliteit brengt importeur RET Bouwproducten de HPL gevelplaat ISIcompact op de markt. Deze exterieur HPL gevelplaat biedt net als de duurdere alternatieven 10 jaar garantie, heeft een kleurechtheid van 4-5 (waarbij score 5 het hoogst haalbare is) en heeft een basisassortiment van 12 kleuren. 

Nieuw is de KOMO én FSC certificering op ISIcompact. Dit alles nog steeds voor een beduidend lagere m² prijs dan menig alternatief. Dit alles maakt dit merk dan ook een een slim alternatief op de reeds gevestigde merken.

ISIcompact is verkrijgbaar via de hout- & bouwmaterialenhandel. Meer informatie kunt u teruglezen op de ISIcompact productpagina.  

Meer

MOCO Pinufix genomineerd voor het Slimste exterieur product van 2014

Geplaats op 9 september 2014

Het complete gevelbekledingssysteem van MOCO Pinufix is genomineerd voor het Slimste exterieur product van 2014! Met behulp van de onderconstructie, montageclips en montagesleutel laten de duurzame houten gevelpanelen zich eenvoudig plaatsen. Het systeem zorgt automatisch voor de juiste ventilatie en gaat vochtvorming aan de gevel tegen, zelf bij (optisch) gesloten gevels. Bovendien zijn de montagedopjes niet in het zicht wat zorgt voor een strakke afwerking waarbij de bevestigingsmiddelen van buitenaf niet te zien zijn. MOCO Pinufix is PEFC™ gecertificeerd, in alle RAL-kleuren te koop en kent tien jaar garantie. 

Met deze eigenschappen voldoet MOCO Pinufix aan de vooraf gestelde criteria van Houtwereld, initiatiefnemer van deze wedstrijd. Het product mag maximaal 2 jaar op de markt zijn, het moet innovatief zijn, het moet in Nederland te koop zijn, het moet duurzaam zijn en per onderneming mag maximaal 1 product worden voorgedragen.

Kunnen wij op uw stem rekenen? Via de volgende link kunt u uw stem uitbrengen bit.ly/1lEGBTj
Heeft u nog geen kennis gemaakt met MOCO Pinufix?  Vraag dan hier voor meer informatie.
 
 En kan worden gestemd van vrijdag 5 september t/m vrijdag 3 oktober.

 

Meer

Moco: houten gevelbekleding

Geplaats op 25 april 2014

Een gevel bekleden met hout? Vroeger was dat de gewoonste zaak van de wereld, nu vaak niet: te onderhoudsgevoelig. De houten gevelpanelen van MOCO hebben een unieke coating waardoor u nu met een gerust hart voor hout kan kiezen met minimaal onderhoud! 

Houten gevelpanelen met een unieke coating
• Internationaal erkend product dat in meer dan 25 landen wordt voorgeschreven
• 10 jaar garantie op alle houten gevelpanelen
• FSC® of PEFC™ gecertificeerd
• Diverse eigentijdse kleuren

U kunt kiezen uit MOCO Premium (basis) of MOCO Pinufix (compleet systeem incl. bevestiging).

Meer

Onze partners