Gevelverwerking: volg de juiste richtlijnen en voorkom claims!

Op deze pagina wordt u wegwijs gemaakt in de regelgeving en juiste verwerking van uiteenlopende gevelmaterialen. Met deze informatie bieden wij u als verwerker een handvat om een gevelklus zo goed mogelijk op te leveren en daarmee de kans op claims of klachten te verkleinen! In het linkermenu treft u alle onderwerpen waarover deze site informatie biedt.

Ventileren & dilateren!

Om een gevel optimaal te ventileren wordt de bekleding veelal op een houten of aluminium achterconstructie (Profix) gemonteerd, die de draagconstructie en de gevel met elkaar verbinden. Cruciaal hierbij is, dat de achterconstructie naast stabiel en recht, een doorlopende luchtspouw heeft van boven naar beneden. Deze spouw dient in contact te staan met de buitenlucht, zodat lucht circulatie achter de gevel ontstaat, die vocht afvoert (ventileren!). Behalve de luchtspouw is het ook van groot belang, dat de details van de geventileerde gevel zodanig zijn, dat de thermische vormverandering van het product ongehinderd plaats kan vinden zonder dat het de wind of regendichtheid van de gevel aantast (dilateren!).

Download hier de handige folder Houtachtig Plaatmateriaal aan de gevel: ventileren & dilateren of bekijk onderstaand filmpje!


Onze partners